Το μήνυμα Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

default image

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μέσω κινητού τηλεφώνου απηύθυνε διάγγελμα στον λαό, κάνοντας λόγο για απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων (Vid)

Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες απεύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».

Ο Ερντογάν είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, ο πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία κάτι που η Γερμανία απέρριψε από την πρώτη στιγμή.

Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα