Προκαλεί ο Κάρατζιτς

default image

Να σταματήσει άμεσα τις νομικές διαδικασίες που έχει κινήσει εναντίον του κάλεσε το ΔΠΔ ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς

Να σταματήσει άμεσα τις νομικές διαδικασίες που έχει κινήσει εναντίον του κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Μιλώντας χθες ενώπιον των δικαστών, ο Κάρατζιτς χαρακτήρισε “αδύνατη” τη διεξαγωγή μιας δίκης εναντίον του, καθώς, όπως είπε, δεν του αποδόθηκαν τα δικαιώματά του.

Ο ίδιος υποστήριξε- σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Β92 του Βελιγραδίου- ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το ΝΑΤΟ τον απειλούν με σωματική και δικαστική “εξόντωση”.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς επανέλαβε ότι το 1996, ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, του είχε προτείνει “ασυλία” με αντάλλαγμα την πλήρη απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή. Είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον “εξοντώσουν” λόγω της απροθυμίας του να ανταποκριθεί στους όρους αυτής της συμφωνίας.

Ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος κατηγορείται- μεταξύ άλλων- για γενοκτονία με αφορμή τα γεγονότα του 1995, στη Σρεμπρένιτσα, χαρακτήρισε αδύνατη την προοπτική μιας δίκαιης δίκης, λόγω της συνεχούς, συστηματικής δαιμονοποίησής του σε διεθνές επίπεδο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα