Προσπάθειες να πειστεί η Λιβύη

default image

Ελπίδες για αναστολή της εκτέλεσης των βουλγάρων νοσηλευτριών και του Παλαιστίνιου γιατρού που κρατούνται στη Λιβύη

Η ευρωπαία επίτροπος που είναι αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ επισκέφθηκαν σήμερα τις βουλγάρες νοσηλεύτριες και τον παλαιστίνιο γιατρό που κρατούνται στη Λιβύη, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή της Λιβύης.

 “Επισκέφθηκαν τις νοσηλεύτριες και αναμένεται να συναντηθούν στη συνέχεια με τους Αμπντελατί Λααμπίντι και Μοχάμεντ Σαγιάλα, τους λίβυους διπλωμάτες που είναι επιφορτισμένοι με τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και τη Συνεργασία στο υπουργείο Εξωτερικών.Θαυμάζω το κουράγιο των βουλγάρων νοσηλευτριών και του παλαιστίνιου γιατρού, οι οποίοι ζουν αυτή τη δοκιμασία εδώ και 8 χρόνια”, δήλωσε η Φερέρο- Βάλντνερ μετά τη συνάντηση με τους κρατούμενους.

“Βλέπουμε μια ευκαιρία για λύση και η πρόθεσή μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί προτού μπορέσουμε να την εκμεταλλευθούμε”, πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας: “Μπορούν να έχουν τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για να εξασφαλίσω την απελευθέρωσή τους το ταχύτερο δυνατό”.

Οι βουλγάρες νοσηλεύτριες και ο παλαιστίνιος γιατρός καταδικάστηκαν το 2004 σε θάνατο στη Λιβύη για τη μόλυνση από τον ιό του AIDS περισσότερων από 400 παιδιών στη Βεγγάζη, εκ των οποίων τα 56 έχουν ήδη πεθάνει. Οι Φερέρο-Βάλντνερ και Στάινμαϊερ, οι οποίοι έφτασαν την Κυριακή, στη Λιβύη, διαπραγματεύονται έναν συμβιβασμό με τις οικογένειες των παιδιών που μολύνθηκαν.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα