Πρώτη επαφή Πούτιν – Ποροσένκο. Διπλωματική επιτυχία Ολάντ που έκανε τις μεσολαβητικές προσπάθειες

default image

Κοινή συνάντηση Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν και Ποροσένκο, στα πλαίσια της 70ης επετείου για την απόβαση στη Νορμανδία. Ελπίδες για εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση. Τετ α τετ Ομπάμα-Πούτιν

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Φρανσουά Ολάντ για να φέρει σε επαφή τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ευοδώθηκαν τελικά την Παρασκευή το μεσημέρι στο κάστρο της Μπενουβίλ στη Νορμανδία.

Λίγο πριν από το γεύμα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων για την 70ή επέτειο της Απόβασης, ο Φρανσουά Ολάντ μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχαν κοινή συνάντηση με τον Β. Πούτιν και τον Π. Ποροσένκο.

Η συνάντηση διήρκεσε ένα τέταρτο, ενώ κατά πληροφορίες από το προεδρικό περιβάλλον, είχε υπάρξει προετοιμασία πολλές μέρες πριν, αλλά είχε κρατηθεί μυστική, ώστε να μην δημιουργηθούν εμπόδια στην υλοποίησή της.

Η συνάντηση των τεσσάρων ηγετών έγινε πριν ο Αμερικάνος πρόεδρος Ομπάμα προσέλθει στο κάστρο της Μπενουβίλ.

Η συνάντηση αυτή, η οποία δημιουργεί κάποιες ελπίδες για θετικές εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης στη γαλλική διπλωματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια σύντομη συνάντηση  στο περιθώριο της τελετής, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η «άτυπη» συνάντηση, επισημαίνοντας ότι διήρκησε 10 με 15 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα