Ρωσία: Αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Γεωργία, εν μέσω διαφυγής

Ρωσία: Αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Γεωργία, εν μέσω διαφυγής
Ρώσοι με βαλίτσες αφού κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με τη Γεωργία ap

Σε "τυπική διαδικασία ελέγχου" υποβάλλονται Ρώσοι πολίτες που φεύγουν από τη χώρα στα σύνορα με τη Γεωργία σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Στρατιωτική κινητικότητα στην περιοχή των συνόρων

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας έχει αναπτύξει στρατιώτες και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στα σύνορα της χώρας με τη Γεωργία, σε μια προσπάθεια της Μόσχας να αποτρέψει τη διαφυγή των επιστρατευμένων πολιτών, χωρίς ωστόσο να έχει προβεί σε κλείσιμο των συνόρων.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RBC επικαλέστηκε το τμήμα συνόρων της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας-Αλάνιας, σημειώνοντας πως έχουν αναλάβει δράση σε περίπτωση που κάποιοι Ρώσοι πολίτες επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα της Γεωργίας.

Η FSB φέρεται να ανέπτυξε στρατεύματα για να διασφαλίσει ότι οι έφεδροι δε θα εγκαταλείψουν τη χώρα “χωρίς να περάσουν από μια τυπική διαδικασία στα σύνορα“, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

“Τεθωρακισμένο όχημα κινείται εκεί, αλλά δεν κινείται για να στήσει ένα σημείο ελέγχου- είναι, χονδρικά, μια εφεδρεία για τυχόν απρόβλεπτες περιπτώσεις“, ανέφερε το τμήμα συνόρων.

“Δεν θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου… το σημείο ελέγχου λειτουργεί κανονικά, δεν έχουν εισαχθεί περιορισμοί στην αναχώρηση των ανδρών πολιτών σε ηλικία στράτευσης“, πρόσθεσε το τμήμα.

Το ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι Dozhd δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους με στρατιωτικές στολές να επιβαίνουν στο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και να περνούν μπροστά από μια σειρά αυτοκινήτων.

Η είδηση αυτή έρχεται εν μέσω αναφορών ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να εμποδίσει τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Meduza ανέφερε ότι η απαγόρευση ταξιδιών θα ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο μετά το τέλος των δημοψηφισμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις τέσσερις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η Meduza επικαλούμενη δύο πηγές εντός του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η απαγόρευση θα τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα