Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες

Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες
Εκκένωση περιοχών στη Χερσώνα μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα AP

Από τη Μόσχα διαμηνύουν ότι στην Κριμαία υπάρχει νερό σε εφεδρεία για τις επόμενες 500 ημέρες, με φόντο την ανατίναξη στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μαράτ Κουσνούλιν, δήλωσε σήμερα ότι όλες οι δεξαμενές της Κριμαίας έχουν γεμίσει και ότι θα υπάρχει νερό για τις επόμενες 500 ημέρες, μετά την ανατίναξη στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (Nova Kahovka).

Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας της πόλης Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ, κατηγόρησε το Κίεβο για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι “ένας από τους στόχους του βομβαρδισμού του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα από το καθεστώς του Κιέβου είναι να στερήσει στην Κριμαία το νερό“.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα βάρβαρη ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου και σημείωσε ότι οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή.

Μετά την καταστροφή, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή της Χερσώνας, όπου βρίσκεται η Νόβα Καχόβκα, με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Προβλήματα με την υδροδότηση υπήρξαν και στη Χερσώνα αλλά και στην Κριμαία, ωστόσο από τη Μόσχα λένε ότι υπάρχει νερό σε εφεδρεία για τις επόμενες 500 ημέρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα