Ρωσία: Πολιτικές διώξεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση

default image

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης “Η Άλλη Ρωσία” καταδίκασε σήμερα τον, όπως κατήγγειλε, υποκινούμενο από πολιτικά κίνητρα εγκλεισμό στελέχους του σε ψυχιατρείο στο Μουρμάνσκ, στη βόρεια Ρωσία.

Η Λαρίσα Άραπ, στέλεχος της “Άλλης Ρωσίας”, συνελήφθη από την αστυνομία στις 6 Ιουλίου κατά τις ιατρικές εξετάσεις που έκανε σε κλινική και εγκλείστηκε από την περασμένη Πέμπτη σε ψυχιατρείο που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την πόλη, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Κρίνουμε ότι αυτό που συμβαίνει με τη Λαρίσα έχει πολιτικά κίνητρα“, κατήγγειλε από τη Μόσχα η Μαρίνα Λιτβίνοβιτς, υπεύθυνη του συνασπισμού που συσπειρώνει πολλά κινήματα μεταξύ των οποίων το Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο.

Η Άραπ είχε εκδώσει πρόσφατα άρθρο για την κακομεταχείριση παιδιών σε ψυχιατρεία και είχε εκφωνήσει ομιλία σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης των Ιούνιο.

Ο σύζυγός της δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας ότι η σύζυγός του μόλις πήρε άδεια να χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο. Όμως ” δεν έχω καταφέρει ακόμη να της μιλήσω“, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι θα ” συνεχίσει να αγωνίζεται” για να εξασφαλίσει την ” απελευθέρωση” της συζύγου του.

Ο συνασπισμός “Η Άλλη Ρωσία” του οποίου ηγείται ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ απέστειλε σήμερα επιστολή στον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου που είναι επιφορτισμένος με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Λούκιν για να του ζητήσει να μεσολαβήσει στην υπόθεση αυτή, κατέληξε η Λιτβίνοβιτς.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα