Τραγωδία στη Ρωσία: Τέσσερις νεκροί, πάνω από 70 αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου

Τραγωδία στη Ρωσία: Τέσσερις νεκροί, πάνω από 70 αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου

Έρευνα διενεργείται από τις ρωσικές αρχές με την υποψία της εγκληματικής ενέργειας, όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου και σημειώθηκε σε πολυκατοικία της ρωσικής πόλης Μαγκνοτογκόρσκ, στα Ουράλια, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 70 άλλων ανθρώπων, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας, η FSB, επιβεβαίωσε πως η έκρηξη οφειλόταν στο φυσικό αέριο και άρχισε ποινική έρευνα.

Κατά τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής οι ρωσικές αρχές, περί τις 06:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε έκρηξη που φαίνεται πως οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου στο δεκαώροφο κτίριο, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 48 διαμερίσματα. Μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε αμέσως για την τραγωδία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, από τα συντρίμμια ακούγονται κραυγές ανθρώπων που ζητούν βοήθεια.

Η πόλη Μαγκνιτογκόρσκ βρίσκεται περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα νότια Ουράλια.

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε στον ιστότοπό του ότι 16 άνθρωποι διασώθηκαν. Επιτόπου επιχειρούν 196 μέλη σωστικά συνεργείων, κατά την ίδια πηγή.

Η Σβετλάνα Πετρένκο, εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας που σύστησαν οι ρωσικές αρχές, δήλωσε νωρίτερα πως “διενεργείται έρευνα λόγω των υποψιών περί εγκλήματος όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 109 του ρωσικού ποινικού κώδικα” (σ.σ. ανθρωποκτονία δύο ή περισσότερων ανθρώπων).

Η πολυκατοικία είχε κατασκευαστεί τη σοβιετική εποχή, το 1973, και στέγαζε περίπου 1.100 ανθρώπους. Οι ένοικοι που διέφυγαν οδηγήθηκαν σ’ ένα κοντινό σχολείο. Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν μέχρι τους 23 βαθμούς υπό το μηδέν τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς. Οι υπεύθυνοι προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και δύο άλλα τμήματα του κτιρίου. Σύμφωνα με μια κάτοικο της πόλης που ερωτήθηκε από τον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας, από την έκρηξη έσπασαν υαλοπίνακες των γειτονικών πολυκατοικιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα