Σάλος στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ κάνει… copy paste σε βιβλίο του

Σάλος στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ κάνει… copy paste σε βιβλίο του
Ο Πέδρο Σάντσεθ στο Σάλτσμπουργκ AP

Απολογούμενος από το πουθενά βρέθηκε ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός συνελήφθη να έχει κάνει... ξεκάθαρο copy paste σ' ένα από τα βιβλία του.

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Πέδρο Σάντσεθ.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες όταν ένας από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Αλμπερτ Ριβέρα, επικεφαλής των “Πολιτών” πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη αφού το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης διέψευσε ότι ο νεαρός πολιτικός έχει πάρει διδακτορικό στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Την Πέμπτη όμως ήταν η σειρά του Ισπανού Πρωθυπουργού να εκτεθεί και μάλιστα σχεδόν ανεπανόρθωτα γιατί σε βιβλίο που εξέδωσε από κοινού με τον οικονομολόγο Κάρλος Οκάνια έχει κάνει…copy paste ομιλία του Ισπανού διπλωμάτη Μανουέλ Κάτσο ο οποίος τώρα υπηρετεί ως πρέσβης της Ισπανίας στην Αυστραλία.

Πως έγινε αντιληπτό; Στην απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Κάτσο υπάρχει λάθος (η λέξη entre γράφεται εκ παραδρομής ente) λάθος που στο βιβλίο του Σάντσεθ και του Οκάνια (“Η νέα διπλωματία της ισπανικής οικονομίας”) αντιγράφεται όπως είναι μαζί με μία ολόκληρη παράγραφο σχεδόν 500 λέξεων!

Το θέμα κάνει το γύρο του ισπανικού διαδικτύου και έχει προκαλέσει σάλο. Ο Κάτσο με δήλωσή του είπε ότι ουδέποτε ο Σάντσεθ του ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει μέρη της ομιλίας του στο βιβλίο του ενώ ο επικεφαλής των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για την αντιγραφή.

Ο ίδιος ο Σάντσεθ που βρίσκεται στο Σάλτσμπουργκ για την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρέθηκε απολογούμενος: “Είναι ένα σφάλμα που θα διορθωθεί” κατάφερε να ψελλίσει αλλά ήταν πλέον αργά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα