Σαρκοζί: αρνείται ότι δόθηκαν ανταλλάγματα στη Λιβύη

default image

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε, σήμερα, πως δεν υπάρχει “κανένα αντάλλαγμα” για την απελευθέρωση των βουλγάρων νοσηλευτριών που κρατήθηκαν για μία οκταετία σε λιβυκές φυλακές, λίγο αφότου ο Σέιφ ελ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη Μοάμαρ Καντάφι με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μόντ” υποστήριξε πως μία εξοπλιστική συμφωνία έπαιξε έναν “καίριο ρόλο” στην υπόθεση αυτήν.

Ο κ. Σαρκοζί στη διάρκεια επίσκεψής του σε προάστια του Παρισιού απάντησε με ένα εμφατικό ” όχι” στην ερώτηση που του υποβλήθηκε, κατά πόσον ευσταθούν οι επίμονες πληροφορίες για την ύπαρξη παρόμοιας εξοπλιστικής συμφωνίας.

Στην ερώτηση δε ” γενικότερα, ανταλλάγματα υπήρξαν;” ο γάλλος πρόεδρος απάντησε επίσης μονολεκτικά ” κανένα” αποφεύγοντας επίμονα να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Παραμένει ότι την 25η Ιουλίου, αμέσως δηλαδή μετά την απελευθέρωση των φυλακισμένων γυναικών, το Παρίσι και η Τρίπολη υπέγραψαν μία συμφωνία περί πώλησης πυρηνικού αντιδραστήρα, χάρη στον οποίο θα λειτουργεί σύστημα αφαλάτωσης, παράλληλα με μία στρατιωτικού χαρακτήρα συμφωνία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα