Σφοδρές καταιγίδες στην Ουάσινγκτον-Βυθισμένα στο σκοτάδι εκατ. νοικοκυριά

Σφοδρές καταιγίδες στην Ουάσινγκτον-Βυθισμένα στο σκοτάδι εκατ. νοικοκυριά

Ένας νεκρός και 2 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπους και στερώντας την ηλεκτροδότηση σε σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μία γυναίκα που ζούσε στα βόρεια της Βιρτζίνια σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι της, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτου NBC News.

Πριν τις καταιγίδες είχε προηγηθεί μια ημέρα καύσωνα στην περιοχή με θερμοκρασίες ρεκόρ.

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια Ερλ Ρέι Τόμπλιν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε 500.000 νοικοκυριά.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην κομητεία Μοντγκόμερι, Κινγκ Τζορτζ, το Μέριλαντ και την Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε η τοπική εταιρεία ηλεκτροδότησης Pepco.

Στη Βιρτζίνια περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, όπως και περίπου 430.000 νοικοκυριά στο Μέριλαντ.

SHARE:

24Media Network