Συλλήψεις για τη γενοκτονία στη Ρουάντα

default image

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο υπηκόους της Ρουάντας οι οποίοι καταζητούνται για το ρόλο τους στη γενοκτονία του 1994

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο υπηκόους της Ρουάντας οι οποίοι καταζητούνται από τη διεθνή δικαιοσύνη για το ρόλο τους στη γενοκτονία του 1994 στην αφρικανική αυτή χώρα.

Πρόκειται για τον κληρικό Βενσεσλάς Μουνεσιάκα ο οποίος συνελήφθη στα περίχωρα του Παρισιού, όπου είχε εγκατασταθεί από το 2001 και για τον Λοράν Μπουσιμπαρούτα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Καμπανίας κοντά στην πόλη Τρουά, όπου ζούσε επίσης εδώ και αρκετά χρόνια με την οικογένειά του.

Ο κληρικός Μουνεσιάκα, εφημέριος μιας εκκλησίας στην πρωτεύουσα Κιγκάλι, καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ερήμην σε ισόβια κάθειρξη από στρατοδικείο της χώρας του για συμμετοχή στη γενοκτονία και σε βιασμούς. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, επί πολλά χρόνια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής, την ικανοποίησή του για τη σύλληψη των καταζητουμένων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα