Συνάντηση Γκορ-Βαρθολομαίου

default image

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκόρ, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου για τις συναυλίες ?Live Earth? που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Είμαι πολύ υπερήφανος που συναντήθηκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όπως γνωρίζετε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως “πράσινος Πατριάρχης“ και με την ηθική του διδασκαλία δίνει σημασία σε ό,τι δημιούργησε ο Θεός και δείχνει την ευαισθησία του σε περιβαλλοντικά θέματα“, είπε ο Αλ Γκορ, απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Ο Αλ Γκορ ανέφερε ακόμα: ” Θα πρέπει να τονίσω ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε μία παγκοσμίως γνωστή μητρόπολη, την Κωνσταντινούπολη, είναι μεγάλη τιμή για την Τουρκία“. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε «τη μεγάλη ευχαρίστησή του για την επίσκεψη του κ. Αλ Γκορ στο Φανάρι» και τόνισε: ” Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σας στην πόλη μας. Θυμάμαι τη συνάντησή μας στη Ουάσιγκτον. Είχαμε συζητήσει περιβαλλοντικά θέματα και τώρα έχουμε μια άλλη ευκαιρία να συνεχίσουμε το διάλογο μεταξύ μας και να ενισχύσουμε το κοινό ενδιαφέρον μας για τον πλανήτη μας”. 

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε επίσης στο 7ο Οικολογικό Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη Γροιλανδία και προσκάλεσε τον Αλ Γκορ να λάβει μέρος στο συμπόσιο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα