Συνομιλία Κι Μουν με Μεχμέτ Ταλάτ

default image

 Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι την περασμένη Παρασκευή είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενθαρρύνοντας, όπως είπε, τους δυο ηγέτες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξής Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, ο Γ.Γ. του διεθνούς Οργανισμού, απαντώντας σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η διοίκησή του θα καταφέρει να πετύχει πρόοδο σε διεθνή προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού, ανέφερε:

“Αντιμετωπίζουμε τόσες πολλές προκλήσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της κατάστασης στην Κύπρο. Τα Ηνωμένα Έθνη και εγώ ως Γενικός Γραμματέας έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις με πολλούς ηγέτες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Έχω συνομιλήσει τηλεφωνικά και συναντήθηκα προσωπικά μαζί τους πέντε με έξι φορές, χωρίς να ανακοινώνεται πάντοτε, για να εξετάσουμε όλες τις περιοχές και τις προκλήσεις. Κι επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι μου είπαν ότι είμαι απρόσωπο άτομο, ακόμη και στα παρασκήνια ήμουν πολύ δραστήριος”.

Ειδικά για το Κυπριακό, υπογράμμισε: “Είχα ξανά μια πολύ καλή συνομιλία με ένα από τα δύο μέρη του Κυπριακού, τον κ. Ταλάτ, την Παρασκευή και συνεχίζω να ενθαρρύνω τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εμπλακούν σε διάλογο. Κι αυτό θα συνεχίσω να πράττω”.

(Πηγή: ΑΠΕ)


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα