Σουδάν: 40 νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στο Χαρτούμ

Σουδάν: 40 νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στο Χαρτούμ
Χαρτούμ, Σουδάν AP Photo

Αεροπορικός βομβαρδισμός σε υπαίθρια αγορά του Χαρτούμ κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 αμάχους. Ήταν μία από τις πιο πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή (10/9), και δεκάδες τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό με στόχο μια υπαίθρια αγορά στο νότιο Χαρτούμ.

Αυτή ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις με θύματα αμάχους στην πρωτεύουσα του Σουδάν, που μαστίζεται από τον πόλεμο εδώ και σχεδόν πέντε μήνες και όπου εντείνονται οι συγκρούσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Από τις 15 Απριλίου, ο πόλεμος για την εξουσία μεταξύ του στρατού υπό την ηγεσία του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ( (FSR) που διοικούνται από τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, έχει αφήσει πίσω του 7.500 νεκρούς και σχεδόν πέντε εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Ο πραγματικός απολογισμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος επειδή πολλές περιοχές της χώρας είναι εντελώς αποκομμένες από τον κόσμο, κυρίως το Νταρφούρ, στα δυτικά που συνορεύουν με το Τσαντ, και τα δύο στρατόπεδα αρνούνται να κοινοποιήσουν τις απώλειές τους.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί από τον στρατό, τον μοναδικό με μαχητικά αεροσκάφη σε αυτή τη σύγκρουση, άρχισαν νωρίς το πρωί στην αγορά της συνοικίας Κούρο, στα νότια του Χαρτούμ.

Η επιτροπή αντίστασης αυτής της συνοικίας, μια από τις φιλοδημοκρατικές ομάδες που έχουν οργανώσει αλληλοβοήθεια μεταξύ των κατοίκων από την αρχή του πολέμου, κατήγγειλε μια «σφαγή».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα