Σούπερ Τρίτη: Προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Σάντερς

Σούπερ Τρίτη: Προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Σάντερς
Joe Biden AP

Άρκανσο και Αλαμπάμα παίρνει ο Τζο Μπάιντεν, Κολοράντο και Γιούτα ο Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Για μια «καλή βραδιά» που οδεύει να γίνει «ακόμη καλύτερη» μίλησε ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καθώς ο κεντρώος πολιτικός παίρνει πλέον καθαρό προβάδισμα έναντι του «δημοκρατικού σοσιαλιστή» γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

«Είναι μια καλή βραδιά! Και μοιάζει να οδεύει να γίνει ακόμα καλύτερη! Δεν τη λένε ‘Σούπερ Τρίτη’ χωρίς λόγο», είπε με εμφανή ικανοποίηση ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια).

«Είμαι εδώ για να σας αναφέρω ότι είμαστε πάρα πολύ ζωντανοί. Και μην απατάσθε, αυτή η εκστρατεία θα στείλει τον Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του», πρόσθεσε.

Μετά τις τουλάχιστον πέντε νίκες του, ειδικά στη Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα και στη Βιρτζίνια, ο Μπάιντεν πλέον εξασφαλίζει τουλάχιστον 180 αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο, ενώ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί με 120, σύμφωνα με υπολογισμούς του NBC News.

  Ο δημοκρατικός σοσιαλιστής γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς επικρατεί στην πολιτεία Γιούτα, στο Βερμόντ, στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια.

Ο Σάντερς, παρά τις νίκες που καταγράφει ο κεντρώος αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν μέχρι τώρα εξέφρασε την «απόλυτη πίστη του» στη νίκη του στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα