Στα πρόθυρα εμφυλίου οι Παλαιστίνιοι

default image

Έντεκα Παλαιστίνιοι, έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Έντεκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ο  αρχηγός των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ  Ακσα για τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς, που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 40χρονος Τζαμάλ Αμπού αλ Τζαντιάν,  αρχηγός της οργάνωσης  που συνδέεται με τη Φατάχ, σκοτώθηκε όταν ένοπλοι της Χαμάς, εισέβαλαν στο σπίτι του όπου ο αλ Τζαντιάν είχε οχυρωθεί.

Ο Τζαμάλ Αμπού αλ Τζαντιάν που ήταν επίσης επικεφαλής της Φάταχ για τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έφερε τραύματα από τουλάχιστον 40 σφαίρες όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου στην Τζαμπαλίγια. Αρκετά μέλη της οικογένειάς του τραυματίστηκαν.

Με τους θανάτους αυτούς, αυξάνεται σε 14 ο αριθμός των νεκρών μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων στις 7 Ιουνίου μεταξύ της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα