Στα ράφια βιβλίο για την υπόθεση “Αμάντα Νοξ”

default image

Διαβάστε σε τι αναφέρετε το βιβλίο του συντρόφου της Νοξ, Ραφαέλε Σολετσίτο, για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ιταλία

Κυκλοφόρησε το βιβλίο που έγραψε ο Ραφαέλε Σολετσίτο, ο οποίος είχε καταδικαστεί μαζί με την πρώην σύντροφό του Αμάντα Νοξ για την δολοφονία της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ και τελικά αθωώθηκε πέρυσι από ιταλικό εφετείο που ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Ο τίτλος του βιβλίου του 28χρονου είναι “Honor Bound” και αναφέρεται στη σχέση του με την Νοξ και στην δικαστική τους περιπέτεια.

Όπως είπε χθες ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Κέιτι Κούρικ του ABC, με την Νοξ εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. “Επικοινωνούμε μερικές φορές μέσω Skype. Ανταλλάσσουμε emails”, είπε ο Σολετσίτο.

Όπως τόνισε στην Κούρικ, η σχέση του με την Νοξ ξεκίνησε ως ένα “ονειρικό” ρομάντζο που διήρκεσε εννέα μέρες το 2007 και σύντομα βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε μια υπόθεση δολοφονίας που προσέλαβε διεθνείς διαστάσεις. Τελικά πέρασαν και οι δύο τέσσερα χρόνια στη φυλακή πριν αποφυλακιστούν πέρυσι.

Το ημίγυμνο πτώμα της συγκατοίκου της Νοξ, της βρετανής Μέρεντιθ Κέρτσερ, βρέθηκε με 40 μαχαιριές και ένα βαθύ τραύμα στον λαιμό της στο διαμέρισμα όπου ζούσαν στην Περούτζια της Ιταλίας.

Η 25χρονη Νοξ και ο Σολετσίτο καταδικάστηκαν για την δολοφονία της Κέρτσερ το 2009 και οι εισαγγελείς είπαν τότε ότι το ζευγάρι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι επρόκειτο για σεξουαλική επίθεση.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της Νοξ έκαναν εκστρατεία για την αποφυλάκισή της και το 2011 ιταλικό εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση καθώς ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι υπήρξαν παρατυπίες στην αστυνομική έρευνα και το ζευγάρι αποφυλακίστηκε.

Ο Ρούντι Γκέντε, ένας μικροαπατεώνας από την Ακτή του Ελεφαντοστού ο οποίος καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην υπόθεση σε διαφορετική δίκη, είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός εμπλεκόμενος που βρίσκεται στη φυλακή.

Βιβλίο για την υπόθεση γράφει και η Νοξ, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη Άνοιξη.Τώρα ζει στο Σιάτλ, όπου τον Απρίλιο είχε μια “αμήχανη” συνάντηση με τον Σολετσίτο, είπε ο ίδιος στην Κούρικ.

Ο Σολετσίτο είπε ακόμη ότι οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι έγραψε στο βιβλίο του πως αισθάνθηκε αμήχανα από την δημοσίως εκδηλωτική συμπεριφορά της Νοξ απέναντί του σε αστυνομικό τμήμα λίγο μετά την δολοφονία–κάτι που έπεισε πολλούς για την ενοχή του ζευγαριού–παρερμηνεύτηκαν.

“Δεν είναι η συμπεριφορά της που με έκανε να νιώσω άβολα. Οι αστυνομικοί μάς είχαν στο μάτι από την αρχή…Ενιωσα άβολα εξαιτίας αυτού, όχι λόγω της προσωπικότητας της Αμάντα”, είπε.

Ιταλοί εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της περυσινής απόφασης του εφετείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα