Στη δίνη του εμφυλίου

default image

Μαίνονται οι αδελφοκτόνες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τον έλεγχο της των αρχών ασφαλείας. Μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 83 άνθρωποι

Μαίνονται οι αδελφοκτόνες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τον έλεγχο της των αρχών ασφαλείας. Από την αρχή της εβδομάδας έχουν χάσει τη ζωή τους 83 άνθρωποι. Φατάχ και Χαμάς ισχυρίζονται ότι έχουν έλθει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, όμως γεγονός είναι ότι τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων συνεχίζουν να μάχονται.

Οι μαχητές της Χαμάς εστιάζουν τις επιθέσεις τους στο αρχηγείο και στις υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αποσπάσουν τον έλεγχό τους από τη Φατάχ. Ο εκπρόσωπος της Φατάχ,Τάουφικ Αμπού Χούσα κατηγόρησε τους ισλαμιστές ότι “εφαρμόζουν σχέδιο για να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη λωρίδα της Γάζας”. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε δραματική έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Κύκλοι της προεδρίας κατηγόρησαν ανοικτά την Χαμάς ότι προετοιμάζει “πραξικόπημα ” και ωθεί τα πράγματα προς τον “εμφύλιο πόλεμο”.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απηύθυνε την Τετάρτη τελεσίγραφο στα μέλη των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας που είναι πιστά στη Φάταχ ζητώντας τους να της παραδώσουν τα όπλα τους πριν από τις 19.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή.

“Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ απευθύνουν επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που δέχονται τα όπλα τους από τις ΗΠΑ, καθώς και στα μέλη του ρεύματος των στασιαστών στους κόλπους της Φάταχ, να παραδώσουν εκούσια τα όπλα στους τοπικούς διοικητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ”, αναφέρει η ένοπλη οργάνωση σε ανακοίνωσή της και προσθέτει  “Όποιος αρνηθεί θα θεωρηθεί καταζητούμενος από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ”.

Όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, ο  Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, πρόκειται να προβεί σε μια “καθοριστική ανακοίνωση, που θα αφορά την κυβερνητική συνεργασία Χαμάς-Φατάχ”. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανκοινώσει την αποχώρηση της Φατάχ από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα