Στήριξη για το Γκουαντάναμο ζητούν οι ΗΠΑ

default image

Να απορροφήσουν χώρες όπως η Αυστρία τους κρατουμένους που θα απομακρυνθούν από το Γκουαντάναμο ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες

Χώρες όπως η Αυστρία θα πρέπει να στηρίξουν τις ΗΠΑ και να δεχτούν στο έδαφός τους κρατούμενους από τη βάση του Γκουαντάναμο, υποστήριξε η απερχόμενη Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Βιένη, Σούζαν Μακάου.

Σύμφωνα με τη Μακάου, η αμερικανική κυβέρνηση είχε συνομιλίες για το θέμα αυτό με αρκετές χώρες. “Δεν πήραμε οριστική απάντηση από την Αυστρία”, σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Κλάινε Τσάιτουνγκ”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, έχει τονίσει αρκετές φορές ότι θέλει να κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα. “Αλλά δεν μπορούμε απλώς να αφήσουμε ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους”, τόνισε η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστρίας έχει διευκρινίσει πάντως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν συμφωνίες, ούτε νομικές ρυθμίσεις, για να δεχτεί η Βιένη αυτούς τους κρατούμενους.

Περίπου 320 άτομα κρατούνται στο Γκουαντάναμο και οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούνται για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ή τους Ταλιμπάν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα