Στο Ιραήλ η Ράις

default image

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κάλεσε σήμερα από την Ιερουσαλήμ Άραβες και Ισραηλινούς να αδράξουν τις ευκαιρίες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Πρόκειται για μια περίοδο ευκαιριών και έχει φτάσει η ώρα να τις αδράξετε“, δήλωσε πριν από τη συνάντησή της με την ισραηλινή ομόλογό της Τζίπι Λίβνι.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά καθώς δεν θα θέλαμε να χαθούν οι ευκαιρίες αυτές λόγω έλλειψης προετοιμασίας“, σημείωσε ωστόσο.

Το Ισραήλ σκοπεύει να μην χαθεί η ευκαιρία προώθησης του διαλόγου με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και την παλαιστινιακή κυβέρνηση” του πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ, δήλωσε από την πλευρά της η Τζίπι Λίβνι.

Η Ράις έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, τρίτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή, με στόχο να προετοιμάσει τις συνθήκες διεξαγωγής μιας διεθνούς διάσκεψης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στις 16 Ιουλίου, ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης το φθινόπωρο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή.

Η Ράις αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στη συνέχεια απόψε με τον πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ.

Αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπου θα συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα