Στο νοσοκομείο ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ

default image

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, διάσημος κατασκευαστής του ομώνυμου αυτομάτου, λόγω προβλημάτων υγείας διακομίστηκε στο καρδιολογικό κέντρο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο 94χρονος σχεδιαστής των όπλων Καλάσνικοφ. Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, εισήχθη εσπευσμένα την Κυριακή σε νοσοκομείο της επαρχίας Ουντμουρτία στην κεντρική Ρωσία.

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919. Είχε σχεδιάσει το ξακουστό του πολυβόλο το 1947. Από τότε έχουν συναρμολογηθεί στον κόσμο πάνω από 70 εκατομμύρια αυτόματα όλων των μοντέλων του.

Επί δεκαετίες, το ΑΚ-47 παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα όπλο που διακινείται νόμιμα ή λαθραία σε κυβερνήσεις, αντάρτες, εγκληματίες και άλλους. Σε ορισμένες χώρες πωλείται πολύ φθηνά στη Σομαλία για παράδειγμα κοστίζει από 30 ως 125 δολάρια. Οι τιμές έπεσαν τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μαζικής αντιγραφής του ΑΚ-47.

 

Το ΑΚ-47 ήταν η βάση για την ανάπτυξη πολλών άλλων ατομικών και ομαδικών πυροβόλων όπλων. Έχουν παραχθεί περισσότερα AK-τύπου τυφέκια από ότι το σύνολο των άλλων τουφεκιών.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, από τα 500 εκατ. όπλα που κυκλοφορούν παγκοσμίως τα 100 εκατ. είναι Καλάσνικοφ, αν και ο ακριβής τους αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των αντιγραφών.

Πηγή: themoscowtimes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα