Στο ‘στόχαστρο’ των Αμερικανών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς
AP
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι βρίσκεται στη "λίστα Πούτιν" με 210 ονόματα Ρώσων στους οποίους θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις
- 30 Ιανουαρίου 2018 10:05
Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, βρίσκεται, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, στην «λίστα Πούτιν» του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α. με τα ονόματα των Ρώσων ολιγαρχών που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο και στους οποίους θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει 210 ονόματα, εκ των οποίων τα 114 είναι πολιτικοί και 96 ολιγάρχες. Μεταξύ των τελευταίων είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Η προετοιμασία της λεγόμενης «λίστας Πούτιν» σχεδιάστηκε με νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο, στην προσπάθεια δημιουργίας νέων κυρώσεων για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Alexander Zemlianichenko