Στον ανακριτή ο Ζακ Σιράκ

default image

Τα ατοπήματα του Ζακ Σιράκ, όταν ακόμη ήταν δήμαρχος Παρισίων, ψάχνει η γαλλική Δικαιοσύνη, αρχίζοντας από τη χρηματοδότηση του κόμματός του

 Δικαστής επισκέφθηκε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας στο γραφείο του, προκειμένου να τον ανακρίνει για ένα ήδη γνωστό σκάνδαλο, αυτό που αφορά τη χρηματοδότηση του κόμματός του, όταν ήταν δήμαρχος. Η έρευνα εστιάζει σε παράνομες μισθοδοσίες μελών του κόμματος του Ζακ Σιράκ, την περίοδο 1977- 1995. Τα μέλη αυτά εμφανίζονταν ότι εργάζονται στη Δημαρχία ενώ τα χρήματα από τους μισθούς καταβάλλονταν για τη χρηματοδότηση του κόμματος. Ο Ζακ Σιράκ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη ενώ κατηγορείται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας.  

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί το 2004 ο Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργός και στενός συνεργάτης του Σιράκ.  Μάλιστα, του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 μηνών με αναστολή και απαγόρευση ενασχόλησης με τα κοινά για ένα χρόνο.

Οι χειρότεροι φόβοι του 74χρονου Ζακ Σιράκ επιβεβαιώθηκαν, καθώς τώρα που πλέον δεν είναι πρόεδρος της Γαλλίας, μπορούν να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται. Ο δικηγόρος του Σιράκ, πάντως, υποστήριξε ότι θα ανακριθεί μόνο για αυτό το σκάνδαλο καθώς συνεχίζει να χαίρει ασυλίας για τις υποθέσεις Clearstream και το θάνατο γάλλου δικαστή στο Τζιμπουτί.


(Πηγή: BBC, Associated Press)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα