Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

default image

Δίκτυο απόστρατων αξιωματικών σχεδίαζε τη δολοφονία ακόμη και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου

Δίκτυο απόστρατων αξιωματικών σχεδίαζε τη δολοφονία ακόμη και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αποκαλύπτεται από την έρευνα που διεξάγουν οι τουρκικές δικαστικές αρχές στο δίκτυο που εξαρθρώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε παράπηγμα στην περιοχή Ουμράνιγιε της Κωνσταντινούπολης.

Πληροφορίες από την ανάκριση που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “Ακσάμ”, αναφέρουν ότι στον υπολογιστή του Προέδρου του “Συλλόγου των Εθνικών Δυνάμεων” Μπεκίρ Οζτούρκ βρέθηκαν στοιχεία από την προετοιμασία δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Δολοφονικές επιθέσεις από την ίδια οργάνωση φέρεται να προετοιμάζονταν ακόμη εναντίον του Πατριάρχη των Αρμενίων Μεσρόπ Μουταφιάν και του επιχειρηματία Ισαάκ Αλατόν. Ο συνεταίρος του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία, Γκάρι δολοφονήθηκε, κάτω από ανεξιχνίαστες ακόμα συνθήκες, στην περιοχή Εγιούπ, στον Κεράτιο Κόλπο. Ο Μπεκίρ Οζτούρκ συνελήφθη στα πλαίσια ανάκρισης για την οργάνωση των απόστρατων αξιωματικών που είχε στην κατοχή της οπλοστάσιο από χειροβομβίδες, βόμβες και άλλα όπλα που προέρχονται από τις αποθήκες του στρατού. 

Το δίκτυο των αποστράτων συνεργάζονταν με την εθνικιστική οργάνωση “Κίνημα Συσπείρωσης των Πατριωτικών Δυνάμεων” και άλλες 4 ακόμα παρεμφερείς οργανώσεις. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2006, έχει 105 Γραφεία σε 40 νομούς και συνολικά περίπου 600.000 μέλη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δεχθεί παλαιότερα επιθέσεις με χειροβομβίδες, επιθέσεις που διεκδικούσε με προκηρύξεις της μια περίεργη οργάνωση, η IBDA , που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον “ισλαμικό” χώρο. Όμως το υλικό των επιθέσεων (χειροβομβίδες, εκρηκτικά) προέρχονταν από στρατιωτικές αποθήκες και σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν οι σειριακοί αριθμοί των βομβίδων μέσα από τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν από τις αρχές ασφάλειας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, της χωροφυλακής, της ΜΙΤ και την Διεύθυνση Ασφαλείας της αστυνομίας να αυξήσουν την ασφάλεια τόσο του Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και του Πατριάρχη των Αρμενίων και του Ισαάκ Αλατόν, σύμφωνα με  την εφημερίδα “Ακσάμ”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα