Συγκλονιστικό βίντεο: Διαδηλώτρια αναγκάζει σε υποχώρηση τεθωρακισμένο

Συγκλονιστικό βίντεο: Διαδηλώτρια αναγκάζει σε υποχώρηση τεθωρακισμένο
A demonstrator stands in front of a Bolivarian National Guard armored vehicle blocking its way during anti-government protests in Caracas, Venezuela, Wednesday, April 19, 2017. Tens of thousands of opponents of President Nicolas Maduro flooded the streets of Caracas in what's been dubbed the "mother of all marches" against the embattled president. (AP Photo/Ariana Cubillos) AP

Η γυναίκα, με τη σημαία της Βενεζουέλας στην πλάτη, στέκεται αμετακίνητη μπροστά σε ένα όχημα της εθνικής φρουράς, με τα δακρυγόνα να πέφτουν "βροχή" δίπλα της (vid+pic)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο από πρόσφατη διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, μία από τις πολλές που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα και κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί εννιά άτομα.

Στο εν λόγω βίντεο από την πορεία που έγινε την Τετάρτη στο Καράκας, την “μητέρα όλων των διαδηλώσεων”, όπως χαρακτηρίστηκε, φαίνεται μια γυναίκα, με τη σημαία της Βενεζουέλας στην πλάτη της, να στέκεται μπροστά σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της εθνικής φρουράς, εμποδίζοντάς το να προχωρήσει προς τους διαδηλωτές και να μένει αμετακίνητη εκεί παρά το γεγονός ότι τα δακρυγόνα πέφτουν “βροχή”. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή το όχημα υποχωρεί.

H γυναίκα απομακρύνθηκε από το σημείο από αστυνομικούς που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Δεν έχει διευκρινιστεί αν συνελήφθη, ωστόσο δημοσιογράφος υποστήριξε, με ανάρτησή της στα social media, ότι “είναι ασφαλής στο σπίτι της με την οικογένειά της”.

“Αυτή είναι η γυναίκα της Βενεζουέλας, γενναία, ο Θεός να την ευλογεί, κυρία σήμερα και για πάντα”, είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες Ραδόνσκι ενώ ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για “παράδειγμα αντίστασης στη βάρβαρη καταστολή, σε αναζήτηση μιας καλύτερης χώρας”.

(Πηγή: LaPatilla, Φωτό: AP Photo/Ariana Cubillos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα