Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκρά παιδιά από βομβαρδισμούς σε σχολείο στο Χαλέπι

default image

"Μαύρη μέρα" για το πολιορκημένο Χαλέπι, με βομβαρδισμούς άνευ προηγουμένου

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ανταρτών με στόχο ένα σχολείο σε περιοχή του δυτικού Χαλεπίου που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το σχολείο που βομβαρδίστηκε είναι το Σαρία Χασούν στη συνοικία αλ-Φαρκάν.

Τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση των διασωστών στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι, ανήρτησε σήμερα στη σελίδα της στο Facebook βίντεο και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών. Σε ένα βίντεο διακρίνονται οι εθελοντές κοντά σε ένα πτώμα, μέσα στη μέση του δρόμου. “Δεν έχουμε άλλους σάκους” για πτώματα, φωνάζει ένας από αυτούς. “Γρήγορα, γρήγορα” ακούγεται να λέει ένας άλλος ενώ οι υπόλοιποι κοιτούν προς τον ουρανό για να δουν αν πετούν αεροπλάνα στην περιοχή.

Επίσης, 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά στο δυτικό Χαλέπι, μετέδωσε η τηλεόραση την ώρα που οι συνοικίες υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα ανατολικά της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πλήττονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων από την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα