Σύροι χάκερς "επιτέθηκαν" στην ιστοσελίδα των Αμερικανών πεζοναυτών

Σύροι χάκερς "επιτέθηκαν" στην ιστοσελίδα των Αμερικανών πεζοναυτών

Χάκερς που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, εισέβαλαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των Αμερικανών πεζοναυτών, καλώντας τους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές Ομπάμα

"Ο Ομπάμα είναι ένας προδότης που θέλει να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο για να σώσει τους αντάρτες της Αλ-Κάιντα", αναφέρεται στο μήνυμα των χάκερ.

Το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την ηλεκτρονική εισβολή, αναφέροντας επίσης ότι η ιστοσελίδα Marines.com, επανήλθε στη φυσιολογική της μορφή. Η ιστοσελίδα «λειτουργεί πλέον κανονικά, οι ομάδες μας παρακολουθούν ενεργά την κατάσταση και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη νέα επίθεση», ανέφερε ο λοχαγός Έρικ Φλάναγκαν. Το Σώμα των Πεζοναυτών δεν μπορούσε αρχικά να επιβεβαιώσει ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης, αλλά η οργάνωση Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας είναι αυτή που τελικά ανέλαβε την ευθύνη.

Η ίδια ομάδα έχει ήδη εισβάλει ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες των New York Times, της Washington Post καθώς επίσης και σε άλλους σημαντικούς δικτυακούς τόπους. Η επιχείρηση εναντίον του Σώματος των Πεζοναυτών έρχεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση κατά του συριακού καθεστώτος, ως "τιμωρία" για τη χρήση χημικών όπλων κατά του ίδιου του λαού του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: