‘Τεράστια παράσιτα’ έχει ο βορειοκορεάτης στρατιώτης που αυτομόλησε

‘Τεράστια παράσιτα’ έχει ο βορειοκορεάτης στρατιώτης που αυτομόλησε
FILE - In this Friday, Jan. 8, 2016 file photo, a South Korean army soldier stands near the loudspeakers near the border area between South Korea and North Korea in Yeoncheon, South Korea. South Korea has urged North Korea to accept its offers for talks as Pyongyang continues to ignore Seoul's proposal for a military meeting to ease animosities along their tense border. (Lim Tae-hoon/Newsis via AP, File) AP

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο τραυματίας στρατιώτης, όμως η παρασιτική λοίμωξη μπορεί να του στοιχίσει την ζωή

Ο Boρειοκορεάτης στρατιώτης, ο οποίος λιποτάκτησε και τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε στα σύνορα από άλλους Βορειοκορεάτες στρατιώτες, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αλλά προσβλήθηκε από παρασιτική λοίμωξη έπειτα από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες, γεγονός που πιθανόν να επηρεάσει τις πιθανότητες επιβίωσής του, δήλωσε σήμερα ο θεράπων γιατρός του.

Ο στρατιώτης πέρασε την Δευτέρα τα σύνορα ενώ πρώην συνάδελφοί του άνοιξαν πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον με τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες.

Διασώθηκε από τρεις νοτιοκορεάτες στρατιώτες, οι οποίοι τον τράβηξαν προς το μέρος τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας με ελικόπτερο, όπου υποβλήθηκε σε δύο επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις.

“Οι ζωτικές του ενδείξεις, περιλαμβανομένου του σφυγμού του, επιστρέφουν στη σταθερότητα”, είπε στους δημοσιογράφους ο Λι Κουκ-Γιονγκ.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η υγεία του μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθεί.

Ο βαθμός και η ταυτότητα του στρατιώτη δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά από τη στολή του προκύπτει ότι ήταν χαμηλόβαθμος.

“Προσέχουμε ιδιαίτερα να αποφύγουμε τις πιθανές επιπλοκές”, είπε χθες Τετάρτη ο Λι προσθέτοντας ότι “ένας τεράστιος αριθμός παρασίτων, ανάμεσά τους και ασκαρίδες, βρέθηκαν στο λεπτό έντερο του στρατιώτη.

“Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στα 20 χρόνια της ιατρικής μου καριέρας κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Λι και πρόσθεσε ότι το μακρύτερο παράσιτο που αφαίρεσε από το έντερό του ήταν 27 εκατοστά.

Τα παράσιτα και κυρίως οι ασκαρίδες είναι πολύ συνηθισμένα στη Βόρεια Κορέα-όπως και σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες–όπου οι πολίτες καταναλώνουν ωμά λαχανικά τα οποία έχουν καλλιεργηθεί με λίπασμα από ανθρώπινα περιττώματα, λένε οι ειδικοί.

Οι νοτιοκορεάτες υποστηρίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχθηκε περίπου 40 σφαίρες, εκ των οποίων οι έξι τον τραυμάτισαν.

Ένα από τα χειρότερα τραύματα που φέρει είναι στην κοιλιακή χώρα όπου μια σφαίρα συνέθλιψε την λεκάνη του.

Είναι πολύ σπάνιο Βορειοκορεάτες στρατιώτες να λιποτακτούν στη Νότια Κορέα από την «κοινή ζώνη ασφαλείας» στο Πανμουντζόμ, τον μόνο τομέα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ των δύο χωρών όπου βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο στρατιώτες και των δύο πλευρών.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα