Τέξας: Γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το αγέννητο παιδί της μετράει για επιβάτης, μετά από πρόστιμο

Τέξας: Γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το αγέννητο παιδί της μετράει για επιβάτης, μετά από πρόστιμο
Διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στο Τέξας AP Photo/Eric Gay

Δικαστικά φαίνεται πως θα διεκδικήσει την αναγνώριση του παιδιού που κυοφορεί ως επιβάτη στο όχημά της 32χρονη, με σκοπό να μην της επιβληθεί πρόστιμο. Τι προβλέπει ο νόμος μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό προχώρησε 32χρονη στο Τέξας, μετά από πρόστιμο που της επιβλήθηκε επειδή οδηγούσε σε λωρίδα για οχήματα με μεγάλη πληρότητα (High-occupancy vehicle lane, γνωστή και ως HOV lane).

Η Brandy Bottone, υποστήριξε ότι το αγέννητο μωρό της θα πρέπει να θεωρείται επιβάτης, όταν έλαβε το πρόστιμο των 275 δολαρίων στις 29 Ιουνίου, όπως αναφέρει το BBC, όταν τη σταμάτησε η αστυνομία στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, απέδωσε τον ισχυρισμό της στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που καταστρατηγεί το δικαίωμα στην άμβλωση, λέγοντας ότι το αγέννητο παιδί είναι άτομο.

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Πώς, πού και πότε θα είναι πια νόμιμες;

Η 32χρονη που διανύει την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, σχεδιάζει να αμφισβητήσει το πρόστιμο στο δικαστήριο.

Είπε ότι το περιστατικό σημειώθηκε αφού χρησιμοποίησε τη λωρίδα μεγάλης πληρότητας – για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον δύο επιβάτες – ενώ βιαζόταν να παραλάβει τον εξάχρονο γιο της. Καθώς έβγαινε από τη λωρίδα, την σταμάτησε η αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν άλλοι επιβάτες στο αυτοκίνητό της, είπε στο Dallas Morning News, έδειξε την κοιλιά της και είπε στον αστυνομικό: “Το μωρό μου είναι ακριβώς εδώ. Είναι ένα άτομο”.

Ο αστυνομικός, από τη μεριά του, φέρεται να είπε ότι για τη χρήση της λωρίδας απαιτούνται δύο άτομα «εκτός του σώματος» και της επέβαλε το πρόστιμο.

Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τον Roe v Wade, την απόφαση ορόσημο που κατοχύρωνε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση εδώ και 50 χρόνια, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών.

Το Τέξας ήταν μεταξύ των 13 πολιτειών των ΗΠΑ που είχαν προεγκρίνει την απαγόρευση των αμβλώσεων που ενεργοποιήθηκε από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στα τέλη Ιουνίου, δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή δίνοντας στις κλινικές αμβλώσεων στην πολιτεία άλλες δύο εβδομάδες για να λειτουργήσουν.

Την απόφαση αυτή, ωστόσο, μπλόκαρε το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας.

«Νόμιζα ότι [το να σταματήσω] ήταν περίεργο και είπα «με όλα όσα συμβαίνουν, ειδικά στο Τέξας, αυτό μετράει σαν μωρό», είπε η Bottone στην Washington Post.

Επιπλέον, η κυρία Bottone είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τη λωρίδα υψηλής πληρότητας κατά την προηγούμενη εγκυμοσύνη της. Ενώ είπε στην εφημερίδα ότι πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν μια επιλογή στο τι κάνουν με το σώμα τους, «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και υπέρ της επιλογής».

Ενώ ο ποινικός κώδικας του Τέξας αναγνωρίζει ένα αγέννητο μωρό ως άτομο, οι ισχύοντες νόμοι που αφορούν τη μεταφορά στην πολιτεία δεν το κάνουν.

Η υπόθεση, μάλιστα, της Bottone φαίνεται να προβληματίζει τον νομικό κόσμο του Τέξας, καθώς αναδεικνύει μια γκρίζα ζώνη που έχει εμφανιστεί μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα, όπως υποστηρίζουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα