Θερμοκρασία ρεκόρ στη Σιβηρία – Έφτασε τους 38 βαθμούς

Θερμοκρασία ρεκόρ στη Σιβηρία – Έφτασε τους 38 βαθμούς
AP Photo/Arthur Max

Αρνητικό ρεκόρ που προκαλεί ανησυχία σημείωσε ο υδράργυρος σε πόλη της ανατολικής Σιβηρίας, φτάνοντας τους 38 βαθμούς. Από το 1885 τέτοιες θερμοκρασίες.

Θερμοκρασία-ρεκόρ σημειώθηκε σε πόλη της ανατολικής Σιβηρίας, όπου παρά τους πολύ ψυχρούς της χειμώνες ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου!

Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί στην περιοχή και η οποία είχε να εμφανιστεί από το 1885, εντείνοντας την ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή που παρουσιάζει τέτοια ακραία φαινόμενα σε μέρη όπου δεν έχουμε ξαναδεί.

 “H πόλη Verhojansk στην ανατολική Σιβηρία  είναι γνωστή για τους εξαιρετικά ψυχρούς χειμώνες της. Ο υδράργυρος εκτιμάται ότι έφτασε τους 38 βαθμούς”, έγραψε στο Τwitter ο μετεωρολόγος Mika Rantanen. 

Πρόκειται για σχεδόν 20 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των επιστημόνων που έκαναν λόγο για τέτοια φαινόμενα μετά από αρκετές δεκαετίες. Να σημειωθεί ότι στη Σιβηρία οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και 50 βαθμούς υπό το μηδέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα