Θρήνος στην Κύπρο: "Έφυγε" ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος

Θρήνος στην Κύπρο: "Έφυγε" ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος.

Ο Τάσος Μητσόπουλος 48 ετών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο το πρωί της Παρασκευής , ύστερα από λιποθυμία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

Τον βρήκε αναίσθητο η ιδιαιτέρα του, λίγα λεπτά ύστερα από το πέρας συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Ελλάδας και ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διέκοψε την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ακυρώνοντας προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επιστρέφει με ιδιωτική πτήση απόψε στη Λευκωσία.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965. Ήταν έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Άρη. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο υπηρέτησε σε διάφορα πόστα. Ήταν γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 εκτελούσε χρέη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στην Κύπρο διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Διετέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου. Για 22 έτη (1978-2000) ήταν μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τετραετία 1989-1993, τετραετία κατά την οποία ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Επίσς, διετέλεσε διευθυντής γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη διετία 1993-1995 και για την οκταετία 1999-2008, του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Για 9 χρόνια ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1999-2008, ενώ ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Τέλος, ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Από τις 12 Μαρτίου 2014 εκτελούσε χρέη Υπουργού Άμυνας.

Δηλώσεις Βενιζέλου

Την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Μητσόπουλου, εξέφρασε, με δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προς την οικογένειά του αλλά και τον κυπριακό λαό.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα, για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: 24h.com.cy

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network