Τιτανικός: Βρέθηκε χρυσό περιδέραιο με δόντι από προϊστορικό καρχαρία, 111 χρόνια μετά

Τιτανικός: Βρέθηκε χρυσό περιδέραιο με δόντι από προϊστορικό καρχαρία, 111 χρόνια μετά
Το χρυσό περιδέραιο Youtube / @Magellan

Η εταιρεία Magellan έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από ένα χρυσό κολιέ, το οποίο ανακάλυψε στα συντρίμμια του ναυαγίου. Υποστηρίζει πως είναι φτιαγμένο από δόντι του εξαφανισμένου Μεγαλόδοντα καρχαρία.

Ένα χρυσό περιδέραιο εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ναυαγίου του Τιτανικού, 111 χρόνια μετά από τη βύθισή του και το “περασμά” του στην Ιστορία, τον Απρίλιο του 1912.

Πλάνα από το κολιέ έφερε στο φως της δημοσιότητα η εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στο σημείο του ναυαγίου, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του πλοίου.

Η Magellan έστειλε υποβρύχια για να ερευνήσει όλα τα μέρη του ναυαγίου. Πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες στον βυθό το περασμένο καλοκαίρι, τραβώντας 700.000 εικόνες από κάθε γωνία του πλοίου για να δημιουργήσουν την τρισδιάστατη ανακατασκευή.

Το εντυπωσιακό τεχνούργημα απεικονίζεται σε βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών. Άλλα αντικείμενα που περιβάλλουν το περιδέραιο δεν έχουν εντοπιστεί, αν και φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε μια συλλογή από μικρές δακτυλιόσχημες χάντρες.

Ωστόσο, η Magellan, η οποία συνεργάζεται με την Atlantic Productions σε ένα ντοκιμαντέρ για την περσινή αποστολή, απαγορεύεται να τα ανασύρει από τον πυθμένα της θάλασσας.

Ο Richard Parkinson, διευθυντής της Magellan, περιέγραψε το εύρημα ως «εκπληκτικό, όμορφο και συναρπαστικό».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως το περιδέραιο είναι φτιαγμένο από δόντι Μεγαλόδοντα με ενσωματωνμένο χρυσό. Ο Μεγαλόδοντας είναι προϊστορικός καρχαρίας ο οποίος έχει πια εξαφανιστεί. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που υπάρχουν ποτέ.

“Βρήκαμε ένα δόντι Μεγαλόδοντα καρχαρία που διαμορφώθηκε πάνω σε κολιέ. Είναι απίστευτο, είναι απολύτως απίστευτο”, είπε ο Parkinson στο ITV News.

Ωστόσο, η Catalina Pimiento, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Swansea που ειδικεύεται στους καρχαρίες, είπε ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν πρόκειται όντως για ένα δόντι του συγκεκριμένου καρχαρία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα