Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Μαντέλα στο νοσοκομείο υπέστη βλάβη

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Μαντέλα στο νοσοκομείο υπέστη βλάβη

Δεν κινδύνευσε η υγεία του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής από τη βλάπη που υπέστη το ασθενοφόρο, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, στις αρχές του μήνα

Το ασθενοφόρο, που στις 8 Ιουνίου μετέφερε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο τον Νέλσον Μαντέλα, υπέστη βλάβη και χρειάστηκε να κληθεί ένα άλλο, όμως η υγεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής δεν κινδύνευσε εξαιτίας του περιστατικού αυτού, ανακοίνωσε η προεδρία.

"Ελήφθησαν όλα τα μέτρα ώστε η ιατρική φροντίδα του πρώην προέδρου να μην απειληθεί απ' αυτό το απρόβλεπτο περιστατικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μακ Μάχαρατζ.

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον παγκόσμιο ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ υπέστη μηχανική βλάβη ενώ κατευθυνόταν από το σπίτι του Μαντέλα προς μια κλινική της Πρετόριας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το δεύτερο ασθενοφόρο που εστάλη επιτόπου ήταν "πλήρως εξοπλισμένο, ενώ μετέφερε επίσης ειδικούς και νοσηλεύτριες για εντατική θεραπεία".

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα κλείσει σύντομα τα 95, νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πρετόριας με πνευμονική λοίμωξη. Η κατάστασή του βελτιώνεται, αλλά παραμένει σοβαρή. Συνεχίζει να δέχεται επισκέψεις της οικογένειάς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του Μαντέλα

SHARE:

24Media Network