Το χιόνι απέκλεισε 11.000 κατοίκους

Το χιόνι απέκλεισε 11.000 κατοίκους

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη Σερβία απέκλεισαν χιλιάδες κατοίκους. Εργασίες για εκκαθάριση των δρόμων από τα χιόνια

Σε έντεκα περίπου χιλιάδες ανέρχονται οι κάτοικοι της Σερβίας που είναι αποκλεισμένοι λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα.

Έξι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται.

"Αυτή τη στιγμή 6500 νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή 11.000 άνθρωποι. Πρόσθετα μηχανήματα θα αποσταλούν στα μέρη που πλήττονται, καθώς αναγγέλλεται συνέχιση των χιονοπτώσεων", ανέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας Πρέντραγκ Μάριτς.

"Τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης σε πολλές περιοχές. Ένα ακόμη άνθρωπος πέθανε από το ψύχος στην περιοχή Λέμπαν, οπότε ο απολογισμός είναι έξι νεκροί", σημείωσε.

Ο Σέλιμ Χούκιτς, επικεφαλής του επιτελείου έκτακτων καταστάσεων στη Σιένιτσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχιζόμενων σφοδρών χιονοπτώσεων απηύθυνε στη σερβική κυβέρνηση και στους γειτονικούς δήμους έκκληση για βοήθεια. Ο κ. Χούκιτς τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη από χρήματα, καύσιμα και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Οι θερμοκρασίες διατηρούνται και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη Σερβία. Στην περιοχή Τσρνι Βρχ το θερμόμετρο δείχνει - 22 βαθμούς Κελσίου, στο όρος Ζλάτιμπορ - 18, στη Σιένιτσα - 16 και στο όρος Κοπαόνικ - 15. Στο Βελιγράδι χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία είναι στους - 6 βαθμούς Κελσίου.

Ψύχος, σύμφωνα μες τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, θα επικρατεί και τις επόμενες επτά μέρες, έως τις 9 Φεβρουαρίου.

SHARE:

24Media Network