Το δίλημμα της Χαμάς

default image

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες προειδοποίησε την Χαμάς ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη "διατροφή" των παιδιών και "την εκτόξευση ρουκετών"

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες προειδοποίησε την κυβέρνηση της Χαμάς ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη “διατροφή” των παιδιών στη λωρίδα της Γάζας και “την εκτόξευση ρουκετών” εναντίον του Ισραήλ.

Εκείνοι που κυβερνούν τη Γάζα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να επιλέξουν ανάμεσα στο να τρέφονται τα παιδιά στη λωρίδα της Γάζας ή να συνεχίζονται οι επιθέσεις με ρουκέτες” μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο λίγο πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ πρόκειται να εξετάσει σήμερα την απάντηση του Ισραήλ στις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. 

Αρκετοί ισραηλινοί υπουργοί ,μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος στην ιεραρχία της κυβέρνησης,Χάιμ Ραμόν ,τάχτηκαν υπέρ της λήψης μέτρων συλλογικής τιμωρίας ,όπως η διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης της λωρίδας της Γάζας. Αλλα μέλη της κυβέρνησης ζήτησαν μάλιστα να αναληφθεί στρατιωτική δράση στη Γάζα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα