Το πρώτο Pride Parade στις Βερμούδες τον Αύγουστο

Φωτογραφία από την παρέλαση περηφάνιας στην Πολωνία, 8 Ιουνίου 2019 AP

Εννιά μήνες μετά την απόφαση της νησιωτικής χώρας να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων, διοργανώνεται η πρώτη παρέλαση περηφάνιας στις Βερμούδες.

Το πρώτο Pride Parade – Παρέλαση Υπερηφάνειας διοργανώνεται στις Βερμούδες στις 31 Αυγούστου, εννέα μήνες μετά την απόφαση της νησιωτικής χώρας να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

«Υπάρχει μια εγγενής αξία σε μια δημόσια γιορτή της LGBTQ κοινότητας στις Βερμούδες ως υπενθύμιση ότι υπάρχουμε και είμαστε κάτοικοι των Βερμούδων» δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο εκπρόσωπος της οργάνωσης OutBermuda, που διοργανώνει το Pride Parade.

«Είναι επίσης ένας φάρος ελπίδας για τη νεολαία LGBTQ και για άλλους που αισθάνονται ότι είναι μόνοι. Η OutBermuda θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει την υγεία, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, τη σιγουριά και την προστασία της κοινότητας LGBTQ στις Βερμούδες, για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται».

Η νησιωτική χώρα αρχικά νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων τον Μάιο του 2017, αλλά ξεκίνησε μια περίοδος με νομικές διαμάχες και αμφιταλαντεύσεις. Η νομιμοποίηση καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, με νόμο που τέθηκε σε ισχύ από τον κυβερνήτη, Τζον Ράνκιν.

Μετά από νομικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, που διήρκεσαν μήνες, οι Βερμούδες και πάλι αναγνώρισαν νομική προστασία στα ζευγάρια του ίδιου φύλου τον Νοέμβριο του 2018.

Την περίοδο κατά την οποία ο γάμος ομοφυλοφίλων ήταν παράνομος στις Βερμούδες, οι ταξιδιώτες ζήτησαν μποϊκοτάζ της νησιωτικής χώρας στον Ατλαντικό.

«To Pride Parade ξεκίνησε από το Stonewall, (την εισβολή από οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με πρόφαση την παράνομη πώληση οινοπνεύματος στο μπαρ Stonewall στη Νέα Υόρκη, στις 28 Ιουνίου του 1969) και την αντίδραση και αντίσταση της LGBTQ κοινότητας, επειδή υπέμενε πολλά» δήλωσε ο Winston Godwin-DeRoche στην εφημερίδα Royal Gazette. «Το Pride Parade έχει πλέον γίνει μια γιορτή για να θυμόμαστε τι χρειάστηκε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Αγωνιζόμαστε ακόμα για ισότητα στις Βερμούδες» πρόσθεσε το μέλος της LGBTQ κοινότητας.

Το Pride Parade θα ξεκινήσει από το πάρκο της Βικτόρια στο Χάμιλτον, πρωτεύουσα των Βερμούδων.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gay Pride: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια

Ν. Υόρκη: Συγγνώμη από την αστυνομία για επιδρομή σε γκέι μπαρ πριν από 50 χρόνια

Και όμως υπάρχει χριστιανική εκκλησία που τάσσεται υπέρ των γκέι

Η ιστορία του Pride: 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn

Ζακ/Zackie Oh: Ένα βιβλίο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

24MEDIA NETWORK