Tom Verlaine: Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Television

Tom Verlaine: Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Television
Tom Verlaine video printscreen

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός Tom Verlaine στα 73 του χρόνια. Η σημαντική καλλιτεχνική του πορεία.

Ο Tom Verlaine, frontman, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του συγκροτήματος Television, πέθανε σε ηλικία 73 ετών μετά από «σύντομη ασθένεια», όπως έκανε γνωστό η Jesse Paris Smith, κόρη της Patti Smith.

«Δεν υπήρξε ποτέ άλλος σαν εσένα και δεν θα υπάρξει ποτέ», έγραψε μεταξύ άλλων η Jesse Paris Smith αποχαιρετώντας τον Tom Verlaine σε ανάρτησή της στο Instagram.

Ο Tom Verlaine γεννήθηκε στο Ντένβιλ του Νιου Τζέρσεϊ. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε νεαρή ηλικία, αλλά μεταπήδησε σύντομα στο σαξόφωνο.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας ασχολήθηκε με την κιθάρα αφού άκουσε το 1966 επιτυχία των Rolling Stones, το 19ο Nervous Breakdown. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο αποτέλεσε αναφορά στον Γάλλο ποιητή, Paul Verlaine.

Ο Tom Verlaine και ο Richard Hell το 1972 σχημάτισαν το συγκρότημα Neon Boys, το οποίο αποτελείτο από τον Verlaine στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Hell στο μπάσο και τα φωνητικά και τον Billy Ficca στα ντραμς. Μετά από περίπου έναν χρόνο, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Television, ενώ στη μπάντα εντάχθηκε και ο κιθαρίστας Richard Lloyd.

Η πρώτη τους συναυλία ήταν τον Μάρτιο του 1974. Το 1975, ο Hell αποχώρησε από το συγκρότημα και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τον Fred Smith, ο οποίος πήρε τη θέση του κιθαρίστα που απομακρύνθηκε.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το Marquee Moon και το Adventure, τα οποία έκαναν μέτριες πωλήσεις.

Το συγκρότημα διαλύθηκε τον Ιούλιο του 1978 και ο Tom Verlaine ξεκίνησε μια σόλο καριέρα τη δεκαετία του 1980.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα