Τουλάχιστον 40 στρατιώτες τραυματίες από ανταλλαγές πυρών στο Πακιστάν

default image

Τουλάχιστον 40 στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών με ενόπλους, ανακοίνωσε ο στρατός

Τουλάχιστον 40 πακιστανοί στρατιώτες και μέλη προσωπικού ασφαλείας τραυματίστηκαν σήμερα όταν τρεις βόμβες τοποθετημένες στην άκρη του δρόμου έπληξαν αυτοκινητοπομπή στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας και σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με ενόπλους, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο στρατός. 

Αστυνομικοί και μια παραστρατιωτική μονάδα περνούσαν από την πόλη Μάτα, κοντά σε περιοχή που είναι γνωστή ως οχυρό μαχητών προσκείμενων στους Ταλιμπάν, όταν σημειώθηκε η επίθεση. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών των στρατιωτών με τους ενόπλους. 

“Επί τους παρόντος έχουμε πληροφορίες για τον τραυματισμό 40 ανδρών της αστυνομίας και παραστρατιωτικής μονάδας των ενόπλων δυνάμεων”, είπε αξιωματικός του στρατού.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση καμικάζι βομβιστή που συμπαρέσυρε στο θάνατο 18 άνδρες παραστρατιωτικής μονάδας. Στην επίθεση αυτοκτονίας τραυματίστηκαν επίσης 24 άτομα στην άστατη περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. 

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι η επίθεση ίσως έχει σχέση με την έφοδο κομάντος στο Κόκκικο Τέμενος του Ισλαμαμπάντ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 75 άνθρωποι, σύμφωνα με το στρατό.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα