Τουλάχιστον 31 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 31 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε σαγιονάρες στη Μανίλα των Φιλιππίνων

Τουλάχιστον 31 εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα.

Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι εργάτες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η πυροσβεστική υπηρεσία εκφράζουν φόβους ότι είναι νεκροί.

Την ίδια στιγμή ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές όσον κατάφεραν να διασωθούν από τις φλόγες, καθώς κάνουν λόγο για δεκάδες πτώματα εντός του εργοστασίου.

Ο Αριέλ Μπαραγιούγκα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες επιχειρούν να διακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς εξαιτίας της οποίας εγκλωβίστηκαν εργάτες στο διώροφο εργοστάσιο Kentex Manufacturing Inc, το οποίο κατασκευάζει σαγιονάρες και παντόφλες.

Ένας πυροσβέστης που δήλωσε ότι ονομάζεται Σοριάνο είπε ότι έχουν βρεθεί τα πτώματα 31 εργατών και ότι τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

"Ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότεροι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια", είπε ο ίδιος.

"Στην κεντρική είσοδο βρισκόταν κάποιος που πραγματοποιούσε οξυγονοκόλληση και ξαφνικά σημειώθηκε έκρηξη. Έγινε πολύ γρήγορα".

Όπως τόνισε ο ίδιος, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και χημικά (μέσα στο χώρο) που συνέβαλαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο εργοστάσιο εργάζονταν περίπου 200 με 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Βεάτο Ανγκ.

"Η πυρκαγιά ξέσπασε κι ο κόσμος άρχισε να τρέχει", είπε.

Τριάντα εννέα εργάτες καταμετρήθηκαν, αλλά 65 αναφέρονται ως αγνοούμενοι κι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τμήματα από τους τοίχους και την οροφή στον δεύτερο όροφο κατέρρευσαν και χτύπησαν ορισμένους από τους εργάτες.

"Ενημερώθηκα ότι 65 άνθρωποι δεν γίνεται να εντοπιστούν κι ενδεχομένως να βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει επιζών μέσα στο εργοστάσιο, αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι κάποιοι από τους εγκλωβισμένους κατάφεραν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το κτίριο", δήλωσε ο δήμαρχος Ρεξ Γκατσαλιάν στους δημοσιογράφους.

"Βρισκόμασταν όλοι σε σύγχυση γιατί σχεδόν όλοι ήμασταν σε κατάσταση πανικού. Πήδηξα στο κενό και μετά κάποιος με ακολούθησε. Πήδηξα μέσα από τη φωτιά. Κάηκαν τα μαλλιά μου", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζουν Πανάλο, ένας εργάτης, ο οποίος σώθηκε πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του φλεγόμενου κτιρίου.

Περίπου 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χειρότερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα και σημειώθηκε σε δημοφιλές κλαμπ της Μανίλας το 1996.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network