Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 103 ακαδημαϊκούς

default image

Οι εισαγγελείς διέταξαν την σύλληψη 103 ακαδημαϊκών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν σήμερα την σύλληψη 103 ακαδημαϊκών πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα για την οργάνωση της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με το NTV.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ. Η έρευνα για την εφαρμογή ByLock -η οποία κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες μεταξύ των χρηστών- που σύμφωνα με τις αρχές διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, αποτέλεσε αυτή τη φορά αφορμή για τη σύλληψη 70 πανεπιστημιακών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ, στην  Κωνσταντινούπολη.

Η εισαγγελία που διέταξε τη σύλληψη 103 συνολικά πανεπιστημιακών της σχολής, διεξάγει ακόμη έρευνες στις κατοικίες πανεπιστημιακών για τη χρήση της εφαρμογής κρυπτογράφησης που θεωρείται εργαλείο της οργάνωσης Γκιουλέν.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Γκιουλέν έχουν συλληφθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί και έχουν κλείσει περισσότερα από 900 εκπαιδευτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και 15 ιδιωτικά πανεπιστήμια, που φέρονται ότι ήταν στην υπηρεσία της οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα