Τουρκία: Κράτος Δικαίου αγνοείται-Σύλληψη και φυλάκιση τριών βουλευτών

Τουρκία: Κράτος Δικαίου αγνοείται-Σύλληψη και φυλάκιση τριών βουλευτών

Σε συλλήψεις τριων βουλευτών του τουρκικού κοινοβουλίο προχώρησαν την Πέμπτη οι τουρκικές αρχές. Οι δύο από αυτούς ανήκουν στο φιλοκουρδικό HDP.

Σε μία ακόμη επίδειξη αντιδημοκρατικότητας προχώρησαν την Πέμπτη οι τουρκικές αρχές.

Η αστυνομία, μετά από δικαστική παραγγελία, συνέλαβε τρεις βουλευτές, δύο του HDP και έναν του CHP, τους οποίους και προφυλάκισε παρά το γεγονός ότι οι τρεις προστατεύονται-θεωρητικά-από τις βουλευτικές ασυλίες τους.

Μεταξύ των βουλευτών που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν, βρίσκεται και η Λεϊλά Γκιουβέν η οποία είχε κάνει απεργία πείνας πέρυσι διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις κατά της κουρδικής κοινότητας.

Η κ. Γκιουβέν είχε αφηγηθεί την εμπειρία της σε συνέντευξη που έδωσε στο news24/7.

Οι ποινές που καλούνται να εκτίσουν οι βουλευτές του HDP είναι 6 και 9 χρόνια (αντίστοιχα για τη Λεϊλά Γκιουβέν και τον Μούσα Φαρισογκουλάρι.

Ο εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ δήλωσε πως η αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας από τους τρεις αποτελεί “ακόμη ένα ανησυχητικό βήμα στην κατεύθυνση αυτού που μοιάζει να είναι μία ατέρμονη σειρά ενεργειών ενάντια στην αντιπολίτευση”.

Το HDP ανακοίνωσε πως θα συζητήσει το θέμα την Παρασκευή. Μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αστυνομία να παρεμποδίζει από ένα πάρκο στην Άγκυρα μία ομάδα από βουλευτές του που κρατούσαν επιγραφές με το σύνθημα “αυτό είναι ένα πραξικόπημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version