Τουρκία: Πλοίο προσέκρουσε στην ακτή του Βοσπόρου - Έκλεισε το Στενό

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής
Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής AP

Φορτηγό πλοίο υπό λιβερική σημαία προσέκρουσε στην ακτή του Βοσπόρου.

Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στην ακτή του Βοσπόρου, μετέδωσε το CNNTURK, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν για την ναυσιπλοΐα τα Στενά που διασχίζουν την Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη. Το πλοίο είχε αναφέρει βλάβη λίγη ώρα πριν από την πρόσκρουσή του και πρόκειται να ρυμουλκηθεί.

Το υπό λιβερική σημαία πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Άμπαρλι της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Ατυχήματα τέτοιου είδους είναι σπάνια στον Βόσπορο, εκ των πλέον πολυσύχναστων στενών για την ναυσιπλοΐα στον κόσμο και πολύτιμων για την Ρωσία και άλλες χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε τα σχέδια για το άνοιγμα θαλάσσιου καναλιού δυτικά της Κωνσταντινούπολης που θα ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, παρά την αντίθεση του νέου δημάρχου της Πόλης, καθώς και περιβαλλοντολόγων και πολιτών που έχουν υπογράψει σχετική έκκληση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: