Τραγωδία με λαθρομετανάστες στα Κανάρια

default image

Δέκα λαθρομετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής έχασαν την ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν τις ακτές των Καναρίων νήσων

Δέκα λαθρομετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής έχασαν την ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν τις ακτές των Καναρίων όταν το πλοιάριό τους ανατράπηκε και βυθίστηκε λίγα μόλις μέτρα από τις ακτές, ανακοινώθηκε σήμερα από πηγές της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ισπανίας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρέθηκαν στην θάλασσα δέκα πτώματα. Σύμφωνα με τον ίδιο,το πλοιάριο ναυάγησε στα νοτιοανατολικά του νησιού Γκραν Κανάρια στις 6 το πρωί,τοπική ώρα “σε μια περιοχή με βράχους και όπου επικρατούν ισχυρά ρεύματα”.

Υπάρχουν οκτώ διασωθέντες,δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.Στην αρχή υπήρχε η πληροφορία ότι οι διασωθέντες είναι δέκα. Στις 20 Αυγούστου, 13 αφρικανοί λαθρομετανάστες έχασαν την ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν με πλοιάριο στα Κανάρια Νησιά. Από την αρχή του έτους έχουν φθάσει στο αρχιπέλαγος 6.690 λαθρομετανάστες,από τους οποίους 1.009 τον Αύγουστο και 249 τις πρώτες ημέρες του Σεπτεβρίου,σύμφωνα με στοιχεία τον ισπανικών αρχών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα