Τραμπ: Θυμήθηκε τι έτρωγε αλλά όχι ποια χώρα βομβάρδισε

Τραμπ: Θυμήθηκε τι έτρωγε αλλά όχι ποια χώρα βομβάρδισε
President Donald Trump gives a thumbs-up as he walks across the South Lawn of the White House in Washington, Sunday, April 9, 2017. Trump is returning from a trip to his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Ένα σοκολατένιο κέικ φαίνεται ότι απέσπασε τόσο την προσοχή του Αμερικανού προέδρου, ώστε να μπερδέψει τη Συρία με το Ιράκ (vid)

Στο “στόχαστρο” μπήκε, για πολλοστή φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε την Μ. Τετάρτη και αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης στη Συρία από τις ΗΠΑ, θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια τι έτρωγε εκείνη τη στιγμή αλλά όχι ποια χώρα επλήγη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business περιέγραψε τη στιγμή που ανακοίνωσε στον Κινέζο πρόεδρο Σι Γινπίνγκ το χτύπημα. Οι δύο ηγέτες βρίσκονταν στο θέρετρο του Αμερικανού προέδρου στη Φλόριντα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και απολάμβαναν το δείπνο τους.

“Είχαμε το πιο ωραίο κομμάτι σοκολατένιου κέικ που έχετε δει ποτέ”, είπε ο Τραμπ. Και τότε “έλαβα το μήνυμα από τους στρατηγούς”. Οι τελευταίοι τον ρώτησαν αν ήθελε να εκτοξευτούν πύραυλοι στη Συρία, ως αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο Τραμπ έδωσε καταφατική απάντηση.

Στη συνέχεια, γύρισε προς τον Κινέζο πρόεδρο: “Του είπα, έχουμε μόλις εκτοξεύσει 59 πυραύλους με κατεύθυνση προς το Ιράκ”. Η δημοσιογράφος τον διακόπτει για να τον διορθώσει: “Με κατεύθυνση προς τη Συρία”. “Ναι, προς τη Συρία”, λέει ο Τραμπ.

«Εκείνος (σ. ο Γινπίνγκ) παρέμεινε σιωπηλός για 10 δευτερόλεπτα και ζήτησε από τον μεταφραστή να επαναλάβει… Σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλό σημάδι. Και μου απάντησε: Για οποιονδήποτε είναι τόσο βίαιος και χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον παιδιών και μωρών, είναι εντάξει. Συμφώνησε μαζί μου».

«Και πράγματι, απίστευτο, ξέρετε, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους, απίστευτο» είπε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ καυχήθηκε ότι τα στρατιωτικά όπλα των ΗΠΑ είναι «πέντε φορές» καλύτερα από εκείνα του υπόλοιπου κόσμου.

(Φωτό: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα