Τραβάει το σχοινί η Μόσχα

default image

Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να μετάσχει σε συνομιλίες για μία νέα απόφαση σχετικά με το Κόσοβο στα Ηνωμένα Εθνη, με τα τωρινά δεδομένα

Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να μετάσχει σε συνομιλίες για μία νέα απόφαση σχετικά με το Κόσοβο στα Ηνωμένα Εθνη, εκτός εάν το νυν σχέδιο απόφασης αλλάξει ριζικά, δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τίτοφ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφάξ.

“Χωρίς αλλαγές σε θέματα που είναι θεμελιώδους σημασίας για εμάς, θέματα τα οποία έχουμε ήδη εξηγήσει στους εταίρους μας, δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάγκη συμμετοχής μας σε μία διακοσμητική διόρθωση (του σχεδίου απόφασης)”, είπε ο ρώσος αξιωματούχος.

Στο Βελιγράδι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ υποστήριξε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μία καθυστέρηση στον καθορισμό του καθεστώτος του Κοσόβου και απηύθυνε έκκληση για “ηρεμία και αυτοσυγκράτηση”.

“Το (νυν) καθεστώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί και θα έπρεπε να αποφύγουμε μία καθυστέρηση στην αναζήτηση λύσης για το (μελλοντικό) καθεστώς του Κοσόβου”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας μετά τις συνομιλίες που είχε στο Βελιγράδι με τον σέρβο υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς.

“Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία ελεγχόμενη διαδικασία”, πρόσθεσε, καλώντας επίσης εμμέσως τη Ρωσία να επιδείξει “ελαστικότητα”.

“Ελπίζω ότι αυτοί που έως τώρα εμπόδιζαν την υιοθέτηση μιας απόφασης (του ΟΗΕ για το Κόσοβο) θα επιδείξουν ελαστικότητα”, είπε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα