Τσαβούσογλου: ΗΠΑ και Τουρκία θα συνεργαστούν στην Λιβύη

Τσαβούσογλου: ΗΠΑ και Τουρκία θα συνεργαστούν στην Λιβύη
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Για κοινή οπτική Τραμπ-Ερντογάν στο ζήτημα της Λιβύης έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατά την ομιλία του σε webinar Τουρκο-Αμερικανικής Επιτροπής

Τουρκία και ΗΠΑ θα συνεργαστούν στην Λιβύη στο επόμενο διάστημα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας την Πέμπτη σε διαδικτυακή εκδήλωση της Τουρκο-αμερικανικής Διευθύνουσας Επιτροής(TASC).

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για “νέα διάσταση” στις σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή την πανδημία του νέου κορονοϊού, και τόνισε πως Τραμπ και Ερντογάν έχουν κοινή οπτική στο ζήτημα της Λιβύης. “Έχουμε οδηγίες να εργαστούμε στενά με τους Αμερικανούς ομολόγους μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η DailySabah, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως η συνεργασία των δύο χωρών θα είναι “σημαντική για την περιφερειακή σταθερότητα και το μέλλον της Λιβύης” και πως η Τουρκία επιθυμεί την διεύρυνση των τομέων συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η δήλωση αυτή του Τσαβούσογλου έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Τρίπολη και τις συζητήσεις του με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Σάρατζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα