Τζέφρι Έπσταϊν: Ειδικός αμφισβητεί το σενάριο αυτοκτονίας του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή

Ο Τζέφρι Έπσταϊν τον Ιούλιο του 2013 μετά την απόδοση κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις
Ο Τζέφρι Έπσταϊν τον Ιούλιο του 2013 μετά την απόδοση κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις AP

Τα στοιχεία μαρτυρούν κυρίως μια ανθρωποκτονία παρά μια αυτοκτονία δήλωσε ειδικός, που όρισε ο αδερφός του Έπσταιν, αμφισβητώντας τον τρόπο με τον οποίο πέθανε μέσα στη φυλακή ο Αμερικανός χρηματιστής και κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις

Ένας ειδικός, τον οποίο όρισε ο αδελφός του Τζέφρι Έπσταϊν, αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτονίας του Αμερικανού χρηματιστή το οποίο προέταξε η ιατροδικαστής και αφήνει να εννοηθεί ότι ο άνδρας, που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή φέτος το καλοκαίρι.

«Τα στοιχεία μαρτυρούν κυρίως μια ανθρωποκτονία παρά μια αυτοκτονία», δήλωσε ο Μάικλ Μπάντεν στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κάνοντας λόγο για «πολλαπλά κατάγματα» στο υοειδές οστό, που βρίσκεται στο ύψος του λαιμού, «τα οποία είναι πολύ ασυνήθιστα σε μια αυτοκτονία».

Ο θάνατος του Τζέφρι Έπσταιν, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη, τη 10η Αυγούστου, έβαλε τέλος στις διώξεις εναντίον του με την κατηγορία ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Έπειτα από μια «εξονυχιστική» εξέταση, σύμφωνα με τους όρους που η ίδια χρησιμοποίησε, η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Μπάρμπαρα Σάμπσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 66χρονος χρηματιστής είχε αυτοκτονήσει δι' απαγχονισμού.

Οι δικηγόροι του Έπσταϊν αμέσως αμφισβήτησαν τα συμπεράσματα και ανακοίνωσαν την έναρξη μιας «ανεξάρτητης και πλήρους» έρευνας για τα αίτια του θανάτου του.

Για τον Μάιλ Μπάντεν, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής έπειτα από αίτημα του αδελφού του Τζέφρι Έπσταϊν, τα κατάγματα είναι χαρακτηριστικά μιας ανθρωποκτονίας από «στραγγαλισμό», επισήμανε ο ίδιος στο Fox News.

Ηλικίας 85 ετών, ο ειδικός διετέλεσε επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, περισσότερες από 20.000 νεκροψίες νεκροτομές, σύμφωνα με το βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπό του.

«Παραμένουμε στη θέση μας» τόνισε η Μπάρμπαρα Σάμπσον σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η αρχική εξέταση ήταν εξονυχιστική και πλήρης» διαβεβαίωσε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος προκειμένου το ινστιτούτο μας να προχωρήσει σε μια δεύτερη εξέταση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Έπσταϊν: "Έτσι με πούλησαν στον πρίγκιπα Άντριου"

Το Harvard ζητά συγγνώμη - Είχε αποδεχτεί δωρεές εκατομμυρίων από τον Έπσταϊν

ΗΠΑ: Ο διευθυντής του MIT παραιτήθηκε μετά από αποκαλύψεις για δωρεές του Τζέφρι Έπσταϊν

SHARE: