Βάνδαλος κατέστρεψε αυθεντικό έργο του Πικάσο

Βάνδαλος κατέστρεψε αυθεντικό έργο του Πικάσο

Δείτε την πράξη βανδαλισμού που καταγράφηκε από κάμερα σε γκαλερί στο Χιούστον των ΗΠΑ (Vid)

Ένας άνδρας που είχε επισκεφτεί γκαλερί στο Χιούστον η οποία φιλοξενεί μεταξύ άλλων και έργα του Πικάσο, για άγνωστους λόγους αποφάσισε να καταστρέψει έναν από τους αυθεντικούς πίνακες που εκτίθενται, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα.

Ένας από τους παρευρισκόμενους μάλιστα, κατέγραψε το περιστατικό με την κάμερα του. Η συγκεκριμένη γκαλερί φιλοξενεί εννέα έργα του μεγάλου ζωγράφου. Ο βάνδαλος φαίνεται να γράφει κάτι πάνω σε ένα από αυτά, σκίζοντας και κατακρεουργώντας το.

Ο άνδρας που κατέγραφε τον βανδαλισμό πλησιάζοντας με την κάμερα του, είδε ότι ο άγνωστος είχε κάνει τη δική του "εικαστική" παρέμβαση στο πασίγνωστο έργο, "Γυναίκα σε Κόκκινη Πολυθρόνα" του Πικάσο, που χρονολογείται από το 1929!

Ο δράστης είχε ζωγραφίσει έναν ταύρο κι από κάτω έγραψε Conquista, δηλαδή "κατάκτηση". Η αστυνομία ακολουθεί τα ίχνη παρακολουθώντας το βίντεο του μάρτυρα αλλά και της κάμερας ασφαλείας, ενώ θεωρούν πως είναι ισπανικής καταγωγής και ηλικίας 19-20.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν ωστόσο, ένας νεαρός Μεξικανός με το όνομα Uriel Landeros, ανέλαβε μέσα από το account του στο Twitter την ευθύνη για την πράξη. Ο ίδιος είναι street artist, όπως τουλάχιστον αυτοαποκαλείται και σίγουρα δεν είναι θαυμαστής του Πάμπλο Πικάσο...

Η κίνηση του είναι ενδεχομένως συμβολική, στέλνοντας μηνύματα για τις αποικιοκρατικές σχέσεις Ισπανίας και Λατινικής Αμερικής. Οι αρχές διερευνούν το κατά πόσο είναι ο ίδιος πάντως ο άνθρωπος που πραγματικά έκανε την "επίθεση", ή στοχεύει μέσα από την πράξη ανάληψης της ευθύνης σε περαιτέρω δημοσιότητα για προσωπικό συμφέρον προβολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βανδαλισμός σε έργο του Πικάσο

SHARE:

24Media Network