Βίλντερς: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ολλανδία λόγω του πολέμου αλλά για τις δουλειές μας

Διαβάζεται σε 1'
Geert Wilders
Geert Wilders AP Photo/Peter Dejong, file

Επίθεση στους Ουκρανούς πρόσφυγες εξαπέλυσε ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός (και νικητής των πρόσφατων εκλογών) Γκέερτ Βίλντερς.

Ο αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος για την Ελευθερία Γκέερτ Βίλντερς, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία πριν από τρεις μήνες, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα του ήταν «ο ανόητος της Ευρώπης», υποδεχόμενη τόσους πολλούς Ουκρανούς πρόσφυγες.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο ακροδεξιός ηγέτης αντιτίθεται στη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Ολλανδία πρέπει να διατηρήσει τα όπλα της για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η συγκεκριμένη θέση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που χωρίζουν το κόμμα του από πιθανούς εταίρους του συνασπισμού.

«Οι Ουκρανοί έρχονται μαζικά στην Ολλανδία, όχι λόγω του πολέμου, αλλά για δωρεάν στέγαση, δωρεάν περίθαλψη και για τις δουλειές μας», δήλωσε ο Βίλντερς, για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι «για μια ακόμη φορά, είμαστε οι ανόητοι της Ευρώπης».

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια, περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν βρει καταφύγιο στην Ολλανδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα